11 Haziran 2011 Cumartesi

Mercimek (merdümek)



Mercimek (merdümek)



Mercimek (merdümek)

Mercimek (merdümek)



Mercimek (merdümek) Baklagiller familyasından; beyaz çiçekli, bir yıllık bir tarım bitkisi ve bunun besin olarak kullanılan yuvarlak, yassı tohumudur. Mart - Nisan aylarında ekilir. İlk çağlardan beri Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. İçeriğinde B vitaminleri ve fosfor vardır.

Mercimek (merdümek) Faydası: Beden ve zihin gücünü artırır. Sinirleri kuvvetlendirir. Bağırsaklara yumuşaklık verir. Sinir zafiyetlerinde faydalıdır. Kan yapar. Anne sütünü artırır. Baharatlı çorba şeklinde yenmesi tavsiye edilir.
Mercimek (merdümek) Nasıl Kullanılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder