3 Mayıs 2011 Salı

Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus)



Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus)



Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus)

Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus)



Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus) İkiçenekliler sınıfının, karanfilgiller familyasından; karşılıklı ensiz sivri yapraklı, düğüm düğüm ince saplı, 300 kadar çeşidi bulunan, otsu bir süs bitkisidir. Yaprakları pembe, beyaz veya kırmızıdır. Ençok tanınan türü çiçek karanfili'dir. Çok hoş kokuludur. Yapraklarından şurup yapılır.
Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus) Faydası: Ateş düşürür, terletir. İştah açar. Mide üşütmesinden doğan şikayetleri giderir. Dağkaranfilinin çiçekleri balla karıştırılıp yenirse, iktidarsızlığı giderir.

Karanfilçiçeği (dianthus caryophyllus) Nasıl Kullanılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder