10 Şubat 2011 Perşembe

Adamotu (köpekotu)

Adamotu (köpekotu)


Adamotu (köpekotu)
Adamotu (köpekotu)


Patlıcangillerden geniş yapraklı, fena kokulu bir bitkidir.
Kökü, insan şeklini andırır. Bilhassa Antalya çevresinde yetişir. İçeriğinde
"Hyoscyamine", "Hyoseine" ve "Atropine" vardır.
Adamotu (köpekotu) Faydası: Şehvet artırıcıdır.
Adamotu (köpekotu) Nasıl Kullanılır? Adamotunun kullanılan
kısmı bitkiye adını veren köklerdir. Bit-
kiye adamotu denmesinin sebebi kö-
künün az çok bir insan heykeline ben-
zemesidir. Kökler sonbaharda toprak-
tan çıkarılır ve güneşte kurutulur. Da-
ha sonra kuruyan kök kazınarak toz
haline getirilir. Bu toz suyla karıştırılıp
içilebileceği gibi merhem şeklinde hari-
cen de sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder